Køkkenkemi for gravide

Publiceret 29-05-2017
Børn Artikel

Det betyder noget, hvilke køkkenredskaber og emballager du som gravid bruger i køkkenet, da skadelige stoffer kan vandre fra materialet over i maden.

Følg de fire råd og gør, hvad du kan for at undgå, at du selv tilsætter unødig kemi til maden.

Opbevar mad rigtigt

Opbevar din mad i emballage, der er beregnet til fødevarer. Emballage beregnet til fødevarer er testet for, om der kan afgives kemiske stoffer i for store mængder.

Se efter mærkning

Se efter ”Glas og Gaffel”-symbolet eller en tekst på produktet, som siger "egnet til fødevarer".

Følg brugsanvisningen

Hvis produktet har en brugsanvisning, så er det vigtigt at følge den. Nogle produkter er f.eks. ikke egnede til varme, fede eller sure fødevarer. Hvis man bruger emballage eller køkkengrej forkert, er der risiko for, at der overføres kemiske stoffer til maden – og derigennem til dit barn.

Genbrug med omtanke

Man kan godt genbruge emballage – hvis man gør det med omtanke. Engangsmateriale bør kun bruges til fødevarer, der ikke adskiller sig fra det oprindelige indhold med hensyn til surhed, fedtindhold eller opbevaringstemperatur.