Babyudstyr og kemikalier

Publiceret 29-05-2017
Børn Artikel

Babyer og småbørn er særligt udsatte for kemikalier, fordi selv en lille mængde kemiske stoffer kan have stor virkning på et lille barn. Vær derfor særlig opmærksom på det udstyr, som du bruger i dagligheden, og som kommer tæt på barnet.

Her følger fem ting, du særligt skal være opmærksom på.

Undgå PVC-indtræk og PVC-regnslag til barnevogne 

PVC udgør et affaldsproblem, og PVC kan være blødgjort med ftalater, som kan være hormonforstyrrende. Efterspørg i stedet andre materialer.

Tjek nikkelindholdet

Test spænder og lynlåse i barnevognsselen for indholdet af nikkel. Du kan købe et nikkeltestsæt på apoteket og selv lave testen. Nikkel kan give nikkelallergi.

Vask legetøjet af inden brug 

Vask legetøj af stof og plastik og andre ting af plastik i varmt vand, inden du tager det i brug. Legetøj kan indeholde rester af kemikalier på overfladen, så hvis du vasker dem i varmt vand, vil mange af kemikalierne blive fjernet. Følg altid fabrikantens anvisning for vask.

Vask nyt tøj, sengetøj og håndklæder inden brug 

Nye tekstiler kan indeholde rester af kemi. Giv derfor trøjen, spiseunderlaget, hagesmækken og håndklædet en tur i vaskemaskinen inden brug.

Køb miljømærket

Kig efter tøj, sengetøj og andre tekstiler med miljømærkerne Svanemærket eller EU-Blomsten. I miljømærkede produkter er der taget ekstra hensyn til indholdet af kemiske stoffer.