Energimærkning af din bolig

Publiceret 29-05-2017
Bolig Artikel

Læs vores gode råd til, hvornår du skal kigge på energimærkningen.

Brug energimærkningen til at tjekke energiforbruget

Brug boligens energimærkning til at sammenligne energiforbruget på de huse, du kigger på. Du kan bruge den forrige ejers energiforbrug til at lægge budget for dine energiudgifter. Det kan hurtigt betale sig at vælge et hus med en god energimærkning. Husk dog at de færreste huse har et bedre energimærke end B, med mindre det er nybygget.

Find forslag til energiforbedringer

Du kan bruge energimærkningsrapporten til at finde forslag til forbedringer, der kan betale sig at gennemføre i din bolig. Det kan eksempelvis  være udskiftning af vinduer eller  hulmursisolering. Alle energimærkningsrapporter indeholder disse oplysninger.

Energirenoveringer betaler sig i det lange løb

Med udgangspunkt i energimærkningsrapporten kan du forbedre boligens energiforbrug og spare penge på sigt. Du kan typisk forbedre et energimærke D eller et dårligere mærke med 1- 2 trin , hvis du gennemfører energimærkningens forslag. Hvis du foretager en gennemgribende energirenovering af et ældre hus, kan du gå fra energimærke G op til mærke C.

Boligens energimærke fortæller om ejendommens energimæssige tilstand ud fra:

- Samlet vurdering af husets tilstand på en skala fra A til G, hvor A er delt op i A2020, A2015 og A2010

- Forslag til energiforbedringer, der kan betale sig

Skalaen:

A2020 er det laveste energiforbrug og G det højeste. Kun de bedste lavenergibygninger kan få A2015 og A2020. Årstallet henviser til det bygningsreglement, som huset opfylder.

 

Kilde: Energistyrelsens webside om energimærker