Forebyg og bekæmp myrer

Publiceret 29-05-2017
Have Artikel

Myrer, der kribler og krabler og invaderer ens hjem, er som regel harmløse, men de fleste finder det meget generende at have dem som ubudne gæster.

Få tips til hvordan du kommer af med myrerne og forebygger, at de kommer igen uden at skade miljøet.

Forebyg:

Luk myrernes adgangsveje

Sørg for at reparere eventuelle revner og sprækker i fundamentet, så de ikke kommer ind i huset.

Fjern søde sager

Fjern føde som frister myrerne – myrer holder af søde sager.

Bekæmp uden gift:

Find og bekæmp boet

Hvis det udendørs myrebo befinder sig ved husets sokkel, kan du forebygge en indendørs myreinvasion ved at hælde kogende vand ned i boet. 

Bekæmp med gift:

Brug en myrelokkedåse

Når myrerne finder føde i myrelokkedåsen, lægger de duftspor ud, og derved lokkes de andre myrer hen til den forgiftede føde. Myrerne bringer derefter den forgiftede føde tilbage til boet. Du må kun anvende midler, der er godkendt af Miljøstyrelsen, da det er din sikkerhed for miljøet og dine omgivelser.

Læs etiketten grundigt, før du vælger et middel. Vær opmærksom på at myrebekæmpelse oftest foregår i børnehøjde, og at også husdyr kan blive udsat for midlerne. Nogle midler er desuden ikke godkendt til at bruge i nærheden af fødevarer, det vil sige på køkkenborde, i køkkenskabe osv.

Hvis du bruger gift til at bekæmpe myrer, må du kun anvende midler, der er godkendt af Miljøstyrelsen. De er effektive og udgør ikke en uacceptabel risiko for miljø og sundhed. Gamle husråd såsom at strø kanel eller kaffegrums og peber ud kan ikke anbefales. De vil i bedste fald kun have kort tids virkning og kan ikke udrydde myrekolonier.

 

Kilde: Miljøstyrelsens tips om myrer