Gør affaldssorteringen nemmere

Publiceret 29-05-2017
Bolig Artikel

Der er stor forskel på affald. Hvis det hele bliver blandet, ryger det til forbrænding, og så går der en masse ressourcer til spilde. Sorteret affald kan derimod bruges igen. Derfor nytter det, at du sorterer.

Undersøg din kommunes sortering

Din kommune indsamler det sorterede affald. Hvordan du skal sortere afhænger derfor af, hvor du bor. Kommuner tilbyder forskellige løsninger ‒ fx separate beholdere, affaldsstationer i dit nabolag eller genbrugspladser.

Gør sorteringen nemt

Det er en god ide at indrette dit hjem, så sortering af affald fungerer i hverdagen. Der er mange forskellige spande, reoler, poser og andre typer beholdere på markedet, eller måske har du selv beholdere, du kan genbruge Søg inspiration på nettet og i butikker med boligudstyr.

Du kan også vælge at sortere affaldet udenfor ved indsamlingsstedet ‒ fx kommunens skraldespande ‒ hvis det er en bedre løsning for dig.

Når man har brugt to dåser flåede tomater, står man ikke bare med en gang kødsovs til sin spaghetti. Man har også to tomme dåser af hvidblik. Hvis det genanvendes, er det materiale nok til at lave eksempelvis en ringeklokke til en cykel.

 

Kilde: https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/hus-og-have/affald-er-en-ressource/genbrug-det-bliver-dit-skrald-lavet-om-til

 

Ressourcequiz

Test din viden om ressourceforbrug, affald og genbrug og se om du kan få 13 rigtige.