Kom dræbersneglene til livs

Publiceret 29-05-2017
Natur Have Artikel

Mange haveejere har stiftet bekendtskab med den ibiriske skovsnegl, der raserer køkkenhaver og andet grønt i haven.

Kom tidligt i gang med bekæmpelsen

Når sneglene kommer frem om foråret, er de endnu ikke kønsmodne, og du bør derfor skille dig af med dem, inden de når at formere sig.

Høns eller ænder spiser snegle

Høns og ænder finder selv sneglene og spiser dem, så hvis du har den slags dyr, kan de gøre det beskidte arbejde. Begge dyrearter kan dog også finde på at gå i lag med nytte- og prydplanter samt andre sneglearter.

Indsamling og aflivning er effektivt

Der er flere forskellige metoder til at bekæmpe dræbersnegle. Hvilken metode du foretrækker, afhænger af antal snegle og størrelse af det areal, hvor man bekæmper sneglene. En metode er at indsamle sneglene i en spand om morgenen eller aftenen, når fugten får sneglene frem fra deres skjul. Aflivningen bør ske hurtigt enten med spilkogende vand eller ved overklipning med en spade eller saks.

Kemi er sidste udvej

Er sneglene et vedvarende og stort problem, der ikke kan løses ved indsamling, kan man overveje at anvende kemiske bekæmpelsesmidler. Problemet med kemiske bekæmpelsesmidler er, at de ikke kan målrettes mod enkelte arter, men rammer alle snegle. Derfor er knofedt den bedste vej frem.

Dumpning af haveaffald i naturen er med til at sprede dræbersneglen til naturområderne, hvor konsekvenserne kan være store for plante- og dyreliv. Plantebytning og udveksling af træ er ligeledes med til at sprede sneglen til nye haver eller områder, som ellers ikke var plaget.