Miljø-teenageguide

Publiceret 29-05-2017
Forbrug Artikel

Vi har samlet en række råd til, hvordan man som teenager kan nedsætte sin miljøbelastning.

Køb genbrugstøj eller del tøjet

Brugt tøj er i udgangspunktet billigere end nyt tøj, så du kan forny garderoben tit ved at gå på jagt i genbrugsbutikker fx uden at købe dig fattig. Samtidigt hjælper du miljøet ved ikke at købe nyfabrikeret tøj. Du kan også tjekke, om der en netbutik eller en butik nær dig, der tilbyder et deletøjskoncept.

Overvej en brugt smartphone

Er din mobil i stykker, eller har du bare lyst til at skifte den ud med en nyere model? Hvis du i stedet køber en brugt mobiltelefon, kan du både spare ressourcer og en hel del penge, der kan bruges på noget andet godt. Husk at du også kan sælge den mobil, du har.

Overvej plejeprodukter og makeup uden parfume

Parfume kan være allergifremkaldende og har ingen funktion i makeup og plejeprodukter. Vær i øvrigt omhyggelig med at rense makeup af hver aften.

Kig efter svanemærket

Hvis du vil være sikker på, at dit plejeprodukt er godt for både miljø og sundhed, skal du købe svanemærkede produkter. Du skal dog være opmærksom på, at nogle svanemærkede produkter til voksne kan indeholde parfume.

Sluk termostaten, når du lufter ud

Der er vigtigt at lufte ud - også på teenageværelset. Husk at skrue helt ned for termostaten på radiatoren, inden du åbner vinduerne, for ellers fyrer du unødvendig varme af.

Ressourcequiz

Test din viden om ressourceforbrug, affald og genbrug og se om du kan få 13 rigtige.