Miljøvenlig på budget

Publiceret 29-05-2017
Forbrug Artikel

Følg disse simple råd og oplev, hvordan du kan leve miljøvenligt for færre penge.

Hold øje med genbrugsmarkedet

Slå til når kvalitetsprodukter, du mangler, bliver sat til salg brugt. Der kan være mange penge at spare, og du får mulighed for at købe møbelklassikere, lækkert tøj eller elektronik af ordentlig kvalitet. Kvalitetsprodukter holder gerne længere, så det er en god investering på den lange bane. Måske kan du endda sælge det igen, hvis du får lyst til at skifte det ud.

Reducer dit madspild

Du kan spare penge ved at nedsætte dit madspild: Lav fx en madplan for hver uge og køb kun det ind, som du regner med at spise. Og sæt madrester i køleskabet hurtigt, så de kan spises dagen efter.

Brug dine gamle ting på nye måder

Kig dig omkring – måske kan nogle af de ting, du allerede har derhjemme, bruges på en ny og innovativ måde? Gamle trækasser kan fx bruges som reol eller sengebord, og en udtjent, slidt kommode kan bruges til at få orden på værktøj og skruer i kælderum eller et skur.

Del og spar

Overvej om du behøver eje alle dine ting, eller der noget, du lige så vel kan leje eller dele med andre? Se nedenfor hvordan du kan udnytte deleøkonomi-ideen, hvor vi deler ejerskabet af nogle af vores ting og lejer de ting, vi ikke bruger så ofte.

Billigst for dig at dele eller eje? Test din dele-profil

Svar på 6 spørgsmål om købs- og lejepris på et produkt, så du kan se, om det bedst kan betale sig for dig at eje eller dele.

 

Er du eje- eller leje-typen? Test dig selv

Svar på 10 spørgsmål inden for forskellige produktgrupper og se, hvad der passer til dig.