Opbevar maden, så den holder længere

Publiceret 29-05-2017
Mad Artikel

Hvis du opbevarer maden rigtigt, så kan den holde længere. På den måde smider du mindre mad ud – og sparer penge.

Her følger en række gode råd til at opbevare og pakke dine madvarer ind, så den holder længere.

Opbevar i lukket emballage

Du kan med fordel opbevare krydderier, ris og kornprodukter i lukkede emballager. Luk poser med elastikker eller klemmer – eller opbevar produkterne i fx patentglas.  

Læg æg, kød, fisk og mejeriprodukter på køl

Sørg for at lægge æg, kød og mejeriprodukter i køleskabet, så snart du kommer hjem fra indkøb. Hvis du bor langt fra supermarkedet eller skal ordne flere indkøb på vejen hjem, kan det være en god idé at medbringe en køletaske til indkøb, så maden ikke bliver varm, inden du når hjem.

Åbn maden når du skal bruge den

Det kan være lækkert at smage på maden og drikken, når man kommer hjem fra indkøb – men overvej, om du bare har brug for en hurtig bid/tørstslukker, og om du har andre ting i køleskabet, der kan dække behovet, inden du åbner varen.

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies
  • En liter mælk har ikke godt af at stå på spisebordet i længere tid. Hæld i stedet lidt af mælken op i en mælkekande, og stil kartonen tilbage i køleskabet. Fyld op undervejs, hvis det bliver nødvendigt.  
  • Kartofler skal opbevares tørt, køligt og mørkt. Hvis de ligger i lys – både sollys og elektrisk lys – dannes der giftstoffer, og kartoflen bliver grøn. Hvis du hænger dem ud på bagtrappen i en papirspose, holder de sig derfor længere, end hvis du lægger dem i en skål i vindueskarmen.  
  • En leverpostej bliver tør og kedelig, hvis du bare klipper emballagen op i den ene side og stiller leverpostejen i køleskabet. Hvis du i stedet sætter din leverpostej ned i en opbevaringsbøtte, holder den sig længere og ser mere indbydende ud.  
  • Agurker er ofte pakket ind i plastfilm. Det skyldes, at man på den måde formindsker fordampningen fra agurken og dermed forlænger dens holdbarhed med op til 14 dage. Bevar derfor agurken i plast længst muligt.

 

Kilde: www.tjekdatoen.dk