Puslebord fri for skadelig kemi

Publiceret 29-05-2017
Børn Artikel

Jo mindre mængder plejeprodukter du bruger til dit barn jo bedre. Nogle produkter målrettet børn og babyer kan indeholde parfume og andre allergifremkaldende stoffer, som man helst bør skåne små børn og babyer for.

Tjek de seks råd og undgå den unødvendige kemi til babyer:

Undgå gerne vådservietter

Hvis du helt kan undvære at bruge vådservietter, skåner du dit barn for at blive udsat for de kemikalier der er i vådservietterne, det kan fx være konserveringsmidler. Brug evt. vand og engangsvaskeklude.

Vælg svanemærkede bleer

Hvis du vælger svanemærkede bleer, er du sikker på, at bleerne ikke indeholder lotion eller parfume, og at indholdet af allergifremkaldende stoffer er begrænset mest muligt.

Brug mindre sæbe

Begræns så vidt mulige brugen af sæbe, shampoo og lotion til dit barn. Til daglig er det nok at vaske din baby i vand uden at bruge olie eller lotion bagefter. Hvis du synes, din baby har tør hud, så tal med lægen eller sundhedsplejersken.

Vælg svanemærket sæbe, shampoo og creme

Hvis du vælger svanemærket sæbe, shampoo og creme til dit barn, får du produkter uden parfume og uden stoffer, der er på EU's lister over stoffer, som mistænkes for at være hormonforstyrrende.

Brug den rigtige mængde tandpasta

Brug den mængde tandpasta, der svarer til en ært, til dit barn, og gør det til en god vane at spytte rester ud i stedet for at sluge dem.