Slip for muldvarpe og mosegrise

Publiceret 29-05-2017
Have Artikel

Har du mosegrise eller muldvarpe i haven, som ødelægger græsplænen?

Se de gode råd til, hvordan du slipper af med de ubudne gæster.

Forebyg

Forebyg ved at fjerne nedfalden frugt og grøntsager, det kan tiltrække mosegrise. Fjern også eventuelle gamle gangsystemer, der kan blive genbrugt af nye mosegrise eller muldvarpe.

Brug fælder

Brug fælder beregnet til muldvarpe og mosegrise. Som privatperson må du nemlig ikke bekæmpe dem med gift. Til mosegrise kan du også bruge rotteklapfælder. Bruger du en almindelig rotteklapfælde til at bekæmpe mosegrise, kan lokkemaden være stykker af gulerod eller æble. Hvis fælderne mod forventning ikke virker, kan du kontakte kommunen, der dog ikke har pligt til at bekæmpe dem. Alternativt kan du kontakte en professionel skadedyrsbekæmper.

Brug fælder på hver side af hullerne

Placer fælderne ved eller i gangene og helst to på hver sin side af et hul, så mosegrisen ikke kan undgå at gå i fælden.

Bekæmp i fællesskab

Mosegrise formerer sig hurtigt – det er derfor bedst, hvis I bekæmper kollektivt sammen med naboer, grundejerforening og lignende. Hvis fælderne mod forventning ikke virker, kan du kontakte kommunen, der dog ikke har pligt til at bekæmpe dem. Alternativt kan du kontakte en professionel skadedyrsbekæmper.