Teenager uden hudallergi

Publiceret 29-05-2017
Børn Artikel

Brug hudplejeprodukter som deodoranter, cremer med omtanke, for har du først fået hudallergi, vil det følge dig gennem resten af livet.

Læs vores gode råd til, hvordan du bedst undgår at få hudallergi fra brug af plejeprodukter med kemiske stoffer.

Plej din hud med omtanke

Jo færre produkter og jo mindre mængder du bruger, jo mindre er risikoen for, at du får allergi. Så brug hudplejeprodukter med omtanke.

Brug uparfumerede produkter

Det sikreste er at bruge uparfumerede produkter. Vælg Svanemærkede produkter uden parfume. Svanemærkede børneprodukter er altid parfumefri. 

Hårfarving kan give allergi

Hårfarve indeholder farvestoffer, som kan give allergi. Reaktionen kan komme første gang, du farver hår, men det kan også vise sig, selvom du har farvet hår uden problemer mange gange før.

Hold dig fra henna

Mange får lavet hennatatoveringer, når de er på ferie. De kan dog give udslæt på huden og allergiske reaktioner – især den sorte farve skal du holde dig fra.

Mange tror, at alt hvad der kommer fra naturen er sikkert, men det er ikke rigtigt. For selvom duften kommer fra en naturlig/økologisk olie, så kan den ligeså nemt fremkalde allergi. Det er fordi, et parfumestof virker på samme måde på din hud, uanset om det kommer fra naturen, eller om det er kemisk fremstillet. ”Naturlig”/økologisk kosmetik giver dig altså ikke en bedre beskyttelse mod allergi.

 

Kilde: Miljøstyrelsens folder om hudallergi