Tips til den rette mængde mad

Publiceret 29-05-2017
Mad Artikel

Meget madspild skyldes, at vi tilbereder mere mad, end vi kan spise. Inden du går i gang med at lave mad, er det derfor en god idé at vurdere, hvor meget mad der reelt er brug for.

Vi har samlet nogle råd, som kan hjælpe dig godt på vej mod mindre madspild til gavn for både husholdningen og miljøet.

Inden du starter madlavningen

  • Overvej, om der er mad, som du altid ender med at smide ud fx pasta eller ris. Forsøg dig med lidt mindre næste gang og fortsæt, indtil du rammer det, der er behov for.
  • Servering af flere retter skaber behov for mindre portioner af hver ret. 
  • Meget tilbehør skaber behov for mindre portioner af hver slags tilbehør. Hvis der er brød og salat til hovedretten, er der ikke brug for lige så mange ris, som der ellers ville være.
  • Mindre børn spiser sjældent lige så meget som voksne. Undlad derfor at tælle dem med som ”hele personer”, når du doserer maden. Overvej også at kvinder og mænd spiser forskelligt, ligesom unge og ældre ofte gør.

Mens I spiser

Du bør ikke tage mere mad på tallerkenen, end du kan spise. Mad, der har været på tallerkenen, kan ikke fryses ned eller bruges i en ny ret næste dag.