Tips til din madplan

Publiceret 29-05-2017
Mad Artikel

En madplan kan hjælpe dig med at minimere dit madspild og spare både husholdningen og miljøet for en masse.

Du kan følge de gode råd og blive bedre til at begrænse dit madspild.

Læg en blok i køkkenet

- eller hæng et postkort på køleskabet, hvor du kan skrive ned, når posen med gulerødder er ved at være tom, eller du netop har brugt det sidste æg. På den måde har du altid basisvarer til et godt måltid – og du behøver ikke at improvisere med tom mave i et fyldt supermarked på vej hjem fra arbejde.

Maddagbog

Prøv at føre dagbog over dine madindkøb og den mad, som du smider ud i løbet af en uge. Det kan give dig en idé om, hvordan du kan begrænse madspild og gøre din madplan mere korrekt – fx ved at købe mindre portioner, nedfryse mere brød eller købe færre pakker pålæg.

Udskift råvarer du ikke bruger

Overvej om du kan udskifte nogle af råvarerne i en opskrift. Hvis du sjældent spiser fx persillerod, men skal bruge det i en enkelt ret, kan du overveje at bruge en gulerod i stedet.

I sidste ende sparer du både affald og penge, fordi du ikke køber mere, end du har behov for. Eksempelvis koster det ca. 350 kr. om året, hvis man hver uge kasserer en liter mælk, der bliver sur.