Under huden på tatoveringer

Publiceret 29-05-2017
Artikel

Tjek hvad du skal være opmærksom på, før og efter du får en tatovering.

Spørg til hygiejne og tatoveringsfarver

Det er vigtigt, at tatovøren anvender sterile farver, sterilt udstyr og engangsnåle. Tatovøren skal også sørge for at have helt rene hænder og bruge handsker. Huden skal rengøres og afsprittes inden tatoveringen.

Hold dig til sort

Sort er den farve, der er forbundet med mindst risiko for hudgener. Det er især rød og farver der indeholder rød som fx lilla, pink og orange, der oftest giver kløe og hævelse.

Brug altid solcreme

Sollys kan nedbryde farven i tatoveringen og kan også give en del kløe. Brug derfor altid solcreme, når du opholder dig i solen.

  • 15% af danskerne har en tatovering
  • 54% får tatoveringer, som symboliserer noget personligt
  • 73% gør sig overvejelser om hygiejne før deres første tatovering
  • 18% af tatoverede er ikke tilfredse med deres tatovering
  • 5% har fået fjernet en tatovering
  • 82% af de tatoverede har gjort sig tanker om, at tatoveringen kan ændre sig over tid

Der er nogle, der oplever gener ved deres tatoveringer. Den mest hyppige gene er, at tatoveringen klør i sollys, eller at man generelt oplever en vedvarende kløe eller hævelse i huden. I sjældne tilfælde kan der komme knuder i huden, betændelse, udslet og eksem i tatoveringen eller sår, der ikke heler. Hvis hygiejnen ikke er i orden, og der ikke anvendes sterilt udstyr, kan der være risiko for overførsel af alvorlig sygdom fra en person til en anden, fx leverbetændelse. Jo flere tatoveringer du får, jo større er risikoen for at opleve en eller anden form for gene.