Undgå myg

Publiceret 29-05-2017
Have Artikel

Sæsonen for myggestik er især fra maj til august. Myggene stikker især om aftenen og i de tidlige morgentimer. Myg tiltrækkes af menneskers udåndingsluft, varme, kropslugt og af lys.

Følg disse tips om hvordan du undgår myggestik.

Forebyg

Vær opmærksom på, at myggene er mest aggressive om aftenen og i fugtige områder. Klæd dig gerne på, så myggene ikke har frit spil, dvs. med lange bukser og langærmet trøje.

Lad myggen sidde

Hvis uheldet er ude, og det lykkes en myg at stikke dig, skal du helst lade den sidde, til den er færdig med at suge blod. Myggene suger nemlig en del af sit kløende giftstof ud igen, så hvis du afbryder den, risikerer du, at myggestikket klør endnu mere.

Brug kun myggemidler godkendt af Miljøstyrelsen

Du skal holde dig til de midler, der er godkendt af Miljøstyrelsen. De er effektive, og det er din sikkerhed for, at midlerne ikke er sundhedsfarlige at bruge.

Brug aldrig myggemidler til børn under tre år

Giv dem i stedet tøj på med lange ærmer og ben, eller brug et almindeligt myggenet uden imprægnering.

De fleste myggemidler er såkaldte afskrækningsmidler – det vil sige, de indeholder et duftstof, som myggene ikke kan lide, eller som forvirrer dem og forhindrer dem i at opdage, at der er et menneske i nærheden. Der findes en række gamle husråd om, hvordan man undgår myg – de fleste er der ikke dokumentation for virker. Det gælder også myggelys. Der findes cirka 30 forskellige arter af stikmyg i Danmark. Dem, der udgør langt den største plage, er skovmyggene.

 

Kilde: Miljøstyrelsen webside om myg og myggemidler